Blog

SEO er kommet for at blive

For bare nogle få år var SEO en by i Rusland for langt de fleste. Selv garvede webmastere anede ikke hvad der var på vej. Og mange ved det stadig ikke. Her en kort introduktion:

SEO står for Search Engine Optimization, altså søgemaskine optimering. Og søgemaskinen er, du har nok gættet det, Google. Der findes mange søgemaskiner og nogle af dem fungerer også helt fint. Men Google er simpelthen ikke at komme udenom. Man kunne næsten sige: Google ER Internettet.

I hvert fald ville Internettet uden Google være temmelig ubrugeligt.

Hele verdens viden?

Det siges, at på Internettet, ligger der hele menneskehedens viden. Det er faktisk meget forkert og vildledende. Hvad der ligger på Internettet er nemlig ikke viden, det er information. Data. Viden er en proces der sker, når vi mennesker bruger data til at løse bestemte problemer, i teori eller praksis. Så opstår der viden.

På Internetter finder du altså aldrig viden, bare information om viden. Også om meget andet. Men nøgleordet her er, information.

Og viden kan kun ske når du kan bruge information selektiv, målrettet og konstruktiv. Og her har du brug en søgemaskine. Uden søgemaskine kan du simpelthen ikke finde rundt i Internettets bundløse oceaner af information.

Uden SEO er din webside ikke til at finde

Glem alt om nøgleord der placeres i hobetal på din webside for at få en god Google rankering. Sådan var det engang, men ikke mere. For at din webshop kan blive fundet af potentielle kunder, har du brug for SEO. Og SEO er i dag så indviklet, at du har brug for professionel hjælp. Du har brug for et SEO bureau.

Statistisk set, hvis din webshop ikke dukker op på Googles første side, så er der så godt som ingen der vil finde den. Og det er ikke engang nok at være på side 1 i Googles hierarki. 98% af al trafik tilfalder de websider der ligger på de øverste 3 pladser.

Og derhen kan du simpelthen ikke komme uden hjælp fra et SEO bureau.

SEO er som et våbenkapløb

Teoretisk set kan alle der har kendskab til webdesign og vedligeholdelse af websider lave SEO. Problemet er bare at god SEO kræver en indgående kendskab af Googles søgealgoritme. Googles søgemaskine styres af en af verdens mest komplekse algoritmer. Det er faktisk en kunstig intelligens der lærer og videreudvikler sig.

Google offentliggør nogle af kriterierne for hvordan du kan blive gode venner med Hummingbird. Men langt fra alle. Udover principielle krav og kvalitetskriterier, skal du mere eller mindre gætte dig til hvad Google forventer af din webside. Det kræver dybtgående engagement og research, fordi Google søgealgoritme hele tiden bliver opdateret. I gennemsnig ca. 500 gang pr år.

Hummingbird er navnet på den aktuelle algoritme. Men den har også mange opdateringer med navne som Mobile, Rank Brain, Possum og Fred for at nævne de sidste 4.

LAZZAWEB er et nordjysk SEO og Søgemaskineoptimerings bureau. Der finder du al den ekspertise og hjælp du har brug for. Succes for din webshop står og falder med SEO. Derfor er et godt SEO bureau en af de allervigtigste investeringer for din virksomhed.