Blog

Hvad er en hælspore?

En hælspore er en betændelsestilstand forbundet med undersiden af hælen. En hælspore kan for eksempel vise sig gennem smerte i hælen eller endnu mere præcist ved den forreste del af den såkaldte hælpude. Der kan være forskellige årsager til at man udvikler en hælspore. En af årsagerne kan for eksempel være, at hælen er blevet overbelastet, eller at muskulaturen så at sige er blevet belastet på den forkerte måde. Dette opleves for det mest hos personer, der løber eller går meget. En hælspore kan virke særlig invaderende, idet der er tale om hælen, som vi benytter os af hverdag til at komme rundt og til at få dagligdagen til at hænge sammen. Vi er altså afhængige af, at den fungerer, som den skal, uden at vi oplever smerte. Men bare rolig! Ved at gå til en fodterapeut er der mulighed for at få gjort noget ved problemet. Du kan læse mere om hælspore ved at klikke her.

Sådan behandler du din hælspore

Heldigvis er det muligt at få behandlet sin hælspore, så du ikke skal blive ved med at opleve smerter i hælen. Ved at gå til en fodterapeut kan du få behandlet smerterne ved at få lavet såkaldte stødabsorberende indlæg. Disse indlæg er lavet specifikt med det formål at aflaste området omkring hælen eller mere præcist omkring hælsporen. Det kan dog stadig være en nødvendighed at rette op på det, der hedder en fejlstilling. Det kan indlæggene ligeledes hjælpe til med.

Udover dette kan det være nødvendighedt med hjælp til vejledning i hvilke sko, der bedst kan være med til at rette op på smerterne. Heldigvis er der altså flere ting man kan gøre for at afhjælpe smerterne, så du ikke længere behøver at have ondt, når du går. Det vigtigste er altså, at du får snakket med en fodterapeut. Jo før, jo bedre.

Det er vigtigt ikke at lade din hælspore stå til

Hvis man oplever at have smerter i hælen, er det vigtigt ikke at lade stå stil. Som med de fleste andre ting bliver det blot værre, hvis man ikke gør noget ved det. Det er altså vigtigt ikke at lade som ingenting eller lyve over for sig selv. Nogle har svært ved at finde en tid til lægen og tænker, at det nok skal gå over af sig selv. Men hvorfor gå rundt med smerter, når der rent faktisk findes en løsning på problemet? Som det allerede er blevet beskrevet, kan en hælspore være en ubehagelig og smertefuld tilstand, som påvirker dig hver dag. Det er med andre ord vigtigt at være opmærksom på områder som disse, da vi er så dybt afhængig af dem.

Derfor er det vigtigt, at du ikke ignorerer en hælspore, men får gjort noget ved problemet, så du kan blive dig selv så  hurtigt som muligt igen. Det er vigtigt, at man har det godt i sin hverdag og kan komme ubesværet rundt. Så tag imod hjælpen og få din rette og smertefri gang tilbage som du fortjener det.