Blog

Karriereguiden til dig der har brug for spænding og fart i hverdagen

Nogle mennesker egner sig til lange timer foran skærmen på deres arbejde. Andre kan slet ikke være i det. Måske du har svært ved at bestemme dig for, hvilken uddannelse du skal have, fordi du har svært ved at sidde stille? Måske du har brug for spænding og fysiske udfordringer i hverdagen?

Uanset hvad dit ’problem’ er, så er der masser af jobs derude, som kan rumme dine ønsker. Her kommer mine bedste forslag til dig, der har krudt i røven og har brug for at mærke du lever, når du er på arbejde.

Skal du være håndværker i reb?

At blive håndværker er altid en god idé, hvis man ikke er så meget til stillesiddende kontorarbejde. Som håndværker bruger du din krop aktivt hver dag, og har oftest mange forskellige arbejdsopgaver om dagen, så du ikke kommer til at kede dig. Hvis du vil give karrierevejen et ekstra spændingsboost, så kan du overveje at blive industriklatrer oveni.

En industriklatrer er en håndværker, der har taget certificering i Rope Access – altså en håndværker, som er uddannet til at kunne arbejde på høje og svært tilgængelige steder. Som erhvervsklatrer bliver du uddannet i at kunne bevæge dig på høje bygninger kun ved hjælp af reb. Det sparer kunden en masse penge, og giver dig langt bedre mulighed for at udføre dit arbejde på facaden hurtigere og mere effektivt.

Instruktør i faldskærmsudspring

At være professionel faldskærmsudspringer lyder som den ultimative drøm for enhver vovehals. Ikke desto mindre er det en god levevej, hvis du elsker adrenalinkicks og spænding i hverdagen. Den gennemsnitlige pris for et faldskærmsudspring ligger på 2200,- kroner per spring. Så det er ikke mange kunder, man skal have på en måned, før man kan leve af det.

Du kan tage uddannelsen på faldskærmsudspringscentre rundt omkring i hele landet. Der er egenbetaling, så det skal man selvfølgelig være opmærksom på. Det koster dog ikke alverden i forhold til mange andre uddannelser, så hvis det lyder som noget for dig, så synes jeg helt sikkert, at du skal undersøge mulighederne.

Professionel dykkerinstruktør

Dette forslag er nok mere for de eventyrlystne end dem, der har brug for et decideret adrenalinkick. At dykke og lære andre at dykke er utrolig spændende – især hvis du har mulighed for at dykke i udlandet, hvor er der smukke koralrev og oceaner af smukke fisk.

I Danmark er mulighederne ikke lige så eksotiske og smukke, men får man først smag på dykning, så er en god dykke tur altid en god oplevelse. Instruktør uddannelsen er også for egen regning – den er en del dyrere end faldskærmsudspringer kurset, men til gengæld er der ikke en dykkeroplevelse, der er den samme.

Jeg håber, du blev inspireret til lidt alternative leveveje for os, der ikke kan sidde stille og har brug for spænding i hverdagen. God fornøjelse med at finde den helt rigtige vej for dig!