Blog

3 tip til en sjovere fødselsdag

Herhjemme elsker vi børnefødselsdage. Det er bare noget helt særligt, når vores børn har klassen hjemme til deres længe ventede fødselsdagsfest. Der er intet der slår, den glæde i deres øjne, når de ser pynten, kagen og deres venner. Derfor har vi altid gået meget op i at gøre meget ud af festen, så vores børn får en skøn dag med deres klassekammerater.

Kan du nikke genkendende til det? Men mangler du gode idéer til, hvad man kan lave, eller hvordan man gør festen lidt anderledes? Så læs med her. Vi har nemlig samlet vores 3 bedste tip til, hvordan børnefødselsdagen bliver lidt ud over det sædvanlige.

1. Lav et løb med poster

Børn er rigtig gode til at lege og underholde sig selv til fødselsdage. Men derfor er det stadig sjovt at have nogle lege planlagt på forhånd, så de oplever noget, de ikke er vant til. En af vores bedste lege gennem tiden har været løb med poster. Vi deler klassen op i hold, og så skiftes de til at gå rundt til poster, som eksempelvis kan være i stuen, haven, ude på vejen eller andre sjove steder tæt på huset.

Hver post har en udfordring, en gåde eller en opgave som holdet skal løse i flok. Man kan så få point efter, hvor godt man løser opgaven. Det hold, der har flest point, når løbet er slut, vinder en præmie. Vi plejer altid at have slik, chokolade eller noget andet de kan spise. Så føler de andre børn sig ikke så snydt, da de jo er proppet med slik hele dagen i forvejen.

2. Hjemmelavet sodavand

En anden sjov aktivitet er at give børnene muligheden for at selv lave deres sodavand. Vi har anskaffet os en co2 flaske herhjemme, som kan lave normalt postevand om til danskvand. Smart, ikke? Så stillede vi en masse forskellig saft frem og lod ungerne blande deres egne hjemmelavede sodavand. Det er en hel del billigere end at købe sodavand i alle regnbuens farver, fordi alle børnene vil have noget forskelligt. Og så bruger vi også co2 flasken meget i hverdagene til at lave danskvand. En god investering som hele familien vil blive glad for.

3. Den gode gamle skattejagt

Hvis du ikke helt har overskuddet til at lave poster rundt omkring i området, så kan du også vælge at lave en skattejagt i huset. En skattejagt går i alt sin enkelthed ud på at børnene skal finde frem til skatten. (Som også bare kan være en kiste/kurv med forskelligt slik i). Hvordan man laver skattejagten skal være helt op til dig selv.

Jeg plejer at gemme ledetråde rundt omkring til huset med små opgaver, som de skal udføre, før de kan få den næste ledetråd. Når de har udført opgaven eller løst gåden, så får de en ledetråd til næste opgave, der er gemt et sted i huset. Det er en ret sjov leg, der ikke kræver lige så meget forberedelse som et løb med poster. Så det vil jeg helt klart anbefale.

Jeg håber, du har fundet inspiration til de næste mange fester, og at dit barn får en fantastisk fødselsdag!