Blog

Hverdagen bliver lettere med en el ladcykel

Noget vi danskere er specielt kendte for ude i den store vide verden er vores cykelkultur. Danmark er sandsynligvis et af de lande i verden der har flest cykler i forhold til populationens størrelse, og meget tyder på at der er flere danskere der har en cykel end der er danskere der ikke har en cykel. Vi cykler til skole, på arbejde, til supermarkedet og for motionens skyld. En af grundene til at cyklen er så populært et transportmiddel blandt danskerne, er at der gode cykelstier overalt i samtlige af de større byer, hvilket gør det nemt og sikkert at komme frem som cyklist.

Der findes en del forskellige cykeltyper at vælge mellem. En af disse er ladcyklen. Folk der vælger at købe en ladcykel gør ofte dette fordi de har brug for at transportere noget rundt. Mange børnefamilier med små børn vælger eksempelvis at købe en ladcykel, og bruger ladet til at transportere børnene frem og tilbage fra børnehave eller skole. Som noget helt nyt er det nu også muligt at få en el ladcykel, der i princippet er helt identisk med en almindelig ladcykel, bortset fra at denne har en elektrisk hjælpemotor der kan gøre cykelturene en del mere behagelige.

 

Hvorfor købe en el ladcykel?

Selvom vi lever i Danmark, som er et meget fladt land sammenlignet med mange andre lande, kan der alligevel godt nogle steder være en del bakker. At cykle op ad en bakke kan i nogle tilfælde være forholdsvis hårdt, hvis bakken er stejl og/eller lang. Når man skal cykle op ad en bakke er det en fordel at ens cykel vejer så lidt som muligt, så der ikke er så meget vægt der skal flyttes op ad bakken. Det er derfor betydeligt sværere at cykle op ad en bakke på en ladcykel end at gøre det på en racercykel.

Det store lad på en ladcykel vejer en hel del i selv, og cyklen bliver kun endnu tungere hvis der er børn eller varer på ladet. Her kan en el ladcykel ofte være et langt bedre valg end en almindelig ladcykel. Den hjælpemotor der sidder på en el ladcykel kan i den grad gøre det meget lettere at komme op ad de lange eller stejle bakker. Motoren hjælper både en med at komme hurtigere op, og derudover er den også med til at aflaste ens ben. Med en hjælpemotor slipper man for at træde lige så hårdt i pedalerne, og man kan på den måde spare kræfterne til et senere tidspunkt på dagen.

 

En el ladcykel er både stilfuld og praktisk

Der er måske mange der umiddelbart tænker at en ladcykel ikke ligefrem er det smarteste eller mest moderne at køre rundt på, og dette er måske også sandt for de traditionelle ladcykler. En el ladcykel er dog derimod både stilfuld, moderne og utroligt praktisk. El ladcykler fås lige nu i tre forskellige farvevarianter: sort, naturfarve og hvid. Dette er smart, da det giver køberen mulighed for at vælge hvilken en der passer bedst til hans/hendes stil. Noget andet smart ved den nyeste generation af elektriske ladcykler er deres hurtigopladende og langtidsholdbare batteri.

Batteriet i de nye el ladcykler kan oplades fuldt på blot 4-5 timer, hvilket vil sige at det sagtens kan stå til opladning mens man er på arbejde, og vil være klar til brug når man får fri. Det kraftige batteri gør at el ladcyklen kan køre helt op til 50km på en opladning (afhængigt af bakker, hvor meget vægt man fylder på ladet samt vejrforhold såsom blæst). Desuden er batteriet tyverisikret, og sidder låst inde i en kasse der beskytter det mod vind og vejr. Kilde: https://www.cargo9000.dk/el-ladcykel/.