Blog

Har du været udsat for uheld? Giver dine skader dig ret til en erstatning?

Hvis du har været udsat for et uheld, er du måske nød til at lægge dig syg eller tage fri. Det kunne være i trafikken, eller på dit arbejde. I så fald må du søge om erstatning.

Uheldet kan også have givet dig varige mén, så du ikke længere kan det, som du engang kunne. Din livkvalitet kan blive forværret. Du kan have kroniske smerter eller nedsat funktionsdygtighed. Det kan ændre hele dit liv.

Det kan også være at det ikke er dig der har været udsat for uheld og kommet til skade. Det kan også være dine ting eller dit hjem. Du har ret til en fair erstatning, uanset hvad du har været udsat for.

Det er nemt at komme til skade

Ulykker kan være svære at undgå. De kan lure i mørket, de kan lure omkring det næste gadehjørne. De kan lure i et øjebliks uforsigtighed, fra dig selv eller fra et andet medmenneske. De kan være forsaget af naturen kræfter.

De kan være forsaget af personlig glemsomhed eller overmodighed. Kort sagt, det kan være nemt at komme til skade. Det er svært at undgå ulykke.

Det er heller ikke værd at leve livet i frygt for, at noget ondt skal ske. Det gør livet anstrengt, trist og kedeligt. Det er bedre at vide, at selv hvis du skulle køre galt, eller at lynet slår ned i dit hus, så bliver du ikke ruineret. Du kan få erstatning. Det gør livet mere afslappet. Det giver ro i sindet. Det tager væk noget af frygten, for konsekvenserne bliver da mere håndterbare.

Det er vigtigt for dig at få din erstatning

Det kan være helt essentielt for et menneske, at få en fair erstatning. At miste arbejdsevne, for en tid eller permanent, eller det, som man ejer, der har høj værdi, kan ændre alting.

Man kan være nød til at flytte. Det kan være en forfærdelig situation at stå i. Særligt for dem, som bor tæt på familie og venner, eller bare elsker deres hus og hjem. Eller for dem, som har børn, der så måske er nød til at flytte skole.

Hvis man ikke får en økonomisk erstatning, kan det drastisk ændre ens livskvalitet. Pludselig har man ikke længere råd til at leve, som man vil. Så er det måske slut med ferier og dyre sportsgrene. Man kan være nødsaget til at sænke sit forbrug betydeligt. Det kan for mange være en svær realitet.

Måske en person har investeret hele sin formue i et hus eller en bil, eller noget andet værdifuldt. Da har personen enormt meget at miste, skulle dette være udsat for skade. Alt det man har arbejdet så hårdt for, står man pludselig til at miste. Hvis ikke man får en god, retfærdig erstatning, er det en yderst ulykkelig situation.

Nogle ting kan ikke erstattes

Selvfølgelig kan en erstatning, uanset hvor fair den er, kun give så meget. For langt de fleste, er den kun som en plaster på såret. En vigtig nødvendighed, det er det, men ikke bedre, end det, som er mistet.

Spørger man hvem som helst, der er tilskadekommen, vil de nok sige det samme. At miste dele af sit helbred er det værste. Ingen erstatning kan helt erstatte, det som de har mistet. Pengene kan ikke købe personens sunde, raske, mobile selv, tilbage. Men det kan måske, i nogle tilfælde, give tid. En tid der er mere bekymringsfri. I den tid, kan personen komme tilbage til sine kræfter. Livet kan da fortsætte, som før.

Det samme kan blive sagt om skader i hjemmet. Det er ubelejligt og tidskrævende. Man ville hellere være det foruden.