Blog

Eksport af bil er hurtigt klaret

Der er mange mennesker, som har en bil, som ønsker at få den med til udlandet. Det kan der være mange grunde til og det kan både være noget, som private og virksomheder er interesseret i. Det kan for eksempel være, at man flytter til udlandet og vil have sin bil med. Ønsker man ikke at købe en ny vil man selvfølgelig have sin gamle bil med og her skal man have fat i en eksport af bil og man skal læse mere information om dette. Der er heldigvis mange firmaer, der er eksperter inden for opkøb af biler til eksport. De kan gøre dig meget klogere på det du skal vide. Ønsker du også selv at finde noget information kan du for eksempel se nærmere på Autobasen.dk hvor du får meget information. Ved du intet om eksport af bil vil du ikke blive skuffet her. For efter blot et par minutter vil du kende meget mere til lovgivningen inden for området, der handler om export af biler.

Skat skal ind over export af biler

Synes man ikke, at man får al den information man var ude efter via ovenstående link er der også andre informationskilder man kan opsøge. Blandt andet kan man gå ind på hjemmesiden for SKAT. det er nemlig en hjemmeside, hvor der findes meget information. Heldigvis er informationen her meget opdateret. Det vil sige, at du godt kan tage det for gode vare hvad der står. Du kan kigge meget lang tid på information om opkøb af biler til eksport og snart vil du være meget inde i lovgivningen på området. Du vil føle, at du forstår konceptet og vide hvad du skal gøre.

 

Der er forskellige trin man skal igennem, hvilket både førnævnte link samt skats hjemmeside kan sige mere om. Det første du skal gøre er at kontakte SKAT. Det skal man gøre for at bede dem om at gøre noget. Det vil sige, at hvis ikke du kontakter dem og beder dem om dette, så kan du ikke komme nærmere eksport af bil. Det du skal bede dem om er at lave en værdifastsættelse. Det er heldigvis meget nemt at gøre da det blot kræver, at du logger på deres hjemmeside. Du bruger dit Nem-ID til dette, og snart er du et skridt nærmere på export af biler end du var før.

Et køretøj skal være afmeldt inden ved export af biler

Når du logger på er der en ting du skal være opmærksom på inden du går i gang. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at et køretøj skal være afmeldt. Rent tidsmæssigt skal det være afmeldt inden du går i gang med at bede om en værdifastsættelse.

 

Således er det vigtigt, at en bil er afmeldt inden du begynder at rode med opkøb af biler til eksport. Derudover er der også et andet krav, som skal overholdes. Inden du kan bede om en fastsættelse af værdi skal du også have en køber til bilen. Da der er tale om export af biler, vil denne køber formentligt være i udlandet. Det betyder, at du ikke kan komme videre med en værdifastsættelse før du har en person i udlandet, som ønsker at købe køretøjet. Hvis du går i gang med export af biler vil du formentligt allerede i forvejen have en køber, så det er meget sjældent et problem at finde. Hvis du vælger eksport af bil til et land, som ikke er i EU er der yderligere krav. I det tilfælde skal du nemlig også vedlægge dokumentation for udførelse, hvilket ikke er et problem at få.