Blog

Få et godt tilbud på solceller i Ålborg

Solens stråler er en bæredygtig energikilde, og derfor er der flere og flere husejere, som vælger at få installeret solceller på taget af deres hus. Det er dog en dyr affære at anskaffe sig solceller, hvorfor det er en god ide, at undersøge hvor man kan finde det bedste tilbud. På nettet kan man nemt og hurtigt finde flere gode tilbud på solceller i Ålborg, således at man har mulighed for at vælge den bedste løsning.

 

Og der er mange gode grunde til at anskaffe sig solceller. Blandt andet er de meget bedre for miljøet end elektricitet, som man får fra elværket, da de ikke udleder CO2. Solen er også en vedvarende energikilde, som netop gør det til en bæredygtig energikilde på lige fod med vind- og bølgeenergi. Desuden kan man med solceller spare rigtig mange penge om året på el. Solceller kræver derforuden minimal vedligeholdelse, så ud over at man nok skal have dem renset et par gange om året, så koster de ikke penge eller tid at vedligeholde.

Sådan virker solceller

Solceller er store plader, som ved hjælp af solens lys producerer strøm, derfor kan de også producerer strøm, selvom det for eksempel er overskyet. Pladerne består som regel af silicium, som er et grundstof, der anvendes til meget elektronik. Solcellerne producerer jævnstrøm, og styrken afhænger dels af intensiteten af solens lys og dels af arealet af solcellernes størrelse.

I Danmark bør man helst placerer solcellerne mod syd med en hældning på 30-45 grader. Derudover må træer eller bygninger ikke skygge for solcellerne, da det forringer deres ydeevne. Derfor er der også flest, der vælger at placerer dem på taget, da de her ikke optager en masse plads, samtidig med at de kan opsuge den optimale mængde sollys. 

Når man anskaffer sig et solcelleanlæg, skal man selvfølgelig overveje, hvor meget energi man har brug for. Jo større solcelleanlægget er, jo mere energi kan det også producere. Vil man gerne anskaffe sig solceller i Ålborg til et familiehus, skal man nok regne med, at skulle have mellem 15m2 til 40m2 plads til rådighed, alt efter hvor meget af elforbruget man gerne vil have dækket af solcellerne.

Prisen på solceller

Som nævnt er det ikke helt billigt at anskaffe sig solceller. Solceller i Ålborg kan koste mellem alt fra omkring 50.000 og 100.000 kroner afhængigt af, hvor stort et areal de skal dække, samt hvor man vælger at købe dem.

 

Solcellerne skal dog betragtes som en investering, da man skal huske på, at man kan sparre flere tusind kroner om året på el efter installationen af solceller. Desuden kommer nye solceller oftest med en garanti på cirka 25 år, selvom de ofte kan holde endnu længere end det. Over de 25 år kan man derfor nå spare en del penge, selv efter solcelleanlægget er betalt. Desuden kan et hus med solceller være nemmere at sælge, og det kan sælges for en højere pris, da det for mange købere vil være mere attraktivt end et hus uden solceller.