Blog

Belysning til hjemmets alle rum

Vi har travlt. Vi skal nå det hele. Vi har ikke tid til så meget spontanitet, men når vi så endelig er hjemme, vil vi gerne nyde det. Alt skal være perfekt og hjemmet skal nydes. Det kan gøres på mange møder. Men én ting går igen. Belysningen skal være i orden. Alle rum behøver nødvendigvis ikke at lyse som en diamant. Men alle rum skal have belysning, så det matcher behovet og rummets funktioner. Det lyder måske af meget, men det er det mindste, der kan forventes af et par lamper.

 

Der er mange former for belysning at vælge imellem. Noget er mere moderne og andet er klassisk. Noget der aldrig vil gå i glemme bogen. Noget er mere udfordrende andre mere afslappet i stilen. Nogle lamper har farver der virkelig fanger øjet, mens andre er mere klassiske i det. Hvilke er så den rigtige for dig? Kun du, kan svare på dette spørgsmål. Nogle køber belysning efter hvad man kan lide, nogle tænker mere over det og finder noget der matcher resten af rummet og nogle køber noget der kan inspirere dem. Så det er meget forskelligt. Når du vælger lamper, så husk også at det er noget af det første dine gæster lægger mærke til. Så dine lamper fortæller lidt om din smag og personlighed. Køber du efter øjeblikskærlighed til et produkt eller efter hvad der passer i stilen. Er du klassiker-typen eller power-typen? Dette afslører dit lampe valg.

 

Belysning der er praktisk på mange måder

Belysning skal være praktisk på mange måder. Det skal være let at rengøre. De fleste vil ikke bruge særlig lang tid på at gøre nogle lamper rene. Nogle lamper samler mere støv end andre – grundet deres form. Det er noget du skal have med i overvejelserne, når du skal have nogle nye lamper.

 

Typisk vælger vi lamper ud fra, hvor det skal stå. Her kan du https://mobelnord.dk/collections/belysning finde et hav af lamper. Nogle lamper passer bedre til entreen, andre til badeværelset, nogle til køkkenet, nogle til at hænge over et bord og andre til børneværelset og arbejdsrummet. Så når vi skal have lamper, så kigger vi efter hvor lampen skal placeres. Når dette er gjort, så er det næste at tænke på funktionen. Det kan være med til at afgøre, hvilke pære du skal have. Skal du have meget lys eller lidt? Sådan noget skal du overveje helst før du tager ud og køber lamper. Når du først er i butikken, kan du let fristes til det, du i virkeligheden ikke har brug for.

 

Men til gengæld er det en god ide at tage ud til butikkerne for at blive inspireret eller kigge på forskellige hjemmesider. Et godt inspirationstip er også de mange boligblade. Der vil du også kunne finde inspiration til indretning og hvilke slags lamper der passer til forskellige rum i hjemmet.

 

Lamper er også en god gave at give. Hvis du er i tvivl om hvilke model der ønskes, kan du altid give et gavekort. Lamper har man altid brug for.