Blog

Yonex badmintonsko er det sikre valg

Når man skal købe nye badmintonsko, så er der flere mærker på markedet, man kan vælge i mellem. Derfor er det utrolig vigtigt at kigge på hvilke sko der passer til ens behov. I dag er det godt nok sådan, at alle producenter af badmintonsko, laver en sko der er super velegnet til sporten og ikke til andre sportsdiscipliner, og derfor er man sikker på at få en god sko, hvis man undersøger markedet lidt.

 

Udviklingen i badmintonindustrien

Gennem årene har der været flere forskellige mærker af badmintonsko hvor nogle har forsat, i mens andre har indstillet produktionen og givet sig til at lave andre sager til andre sportsgrene. Som en af de fabrikanter, der har stoppet med at lave badmintonsko kan Pro Kennex fremhæves. Det var en producent, der var forholdsvis stor inden for badminton for flere år siden, men gennem de sidste par år er de fuldstændig forsvundet, hvor den primære årsag hertil er, at de simpelthen ikke har kunne følge med udviklingen i sporten, og har derfor ikke kunne yde en god service til spillere og udøvere på alle niveauer. Dette beror især på at de store producenter som fx Yonex har taget over på markedet for badmintonudstyr. Derudover er der de seneste 5 år forekommet en spredning i deres sortiment fra nogle af de vigtige sportsskoproducenter, som har en smart fidus i at udvikle videre på deres andre indendørssko og gøre brug af dele af den viden og disse teknologier, som bruges i for eksempel håndboldsko, og tviste det over til badmintonsporten. Nutidens udbud af badmintonsko er primært bestemt af 5 store fabrikanter, hvor de to mærker er specialiseret skoproducenter, der ikke producerer badmintonketcher, tasker, grip, tøj og andre slags udstyr til sporten. De her mærker har gennem de sidste par år produceret udendørssko og indendørssko til nogle sportsgrene, og har nu valgt badmintonsko til deres sortiment. Den proces påtvinger de almene badmintonmærker til at være betydelig skarp, når der skal fremstilles nye sko til badminton. Dette er hele tiden med til at øge konkurrencen på markedet, og derved i sidste ende gør sporten endnu bedre end den er i dag.

 

Yonex, en stor spiller på markedet

Som tidligere nævnt, så er Yonex en stor spiller på markedet, og er faktisk den største når det kommer til badmintonsko. Japanske Ypnex, er slet ikke til at komme udenom, fordi de hele tiden innovere og udvikler på alle måde de kan komme til. Det er faktisk i gennem de sidste par årtier, de har været førende inden for udstyr til badminton, hvilket er meget mere end bare sko, men også ketchere, tøj og tasker. De har med deres megen teknologiske vinkel til badmintonsko været nogle, der har været med til at påvirke udviklingen videre fra de gamle flade sko uden stødabsorbering, som man heldigvis er gået langt væk fra, til de high-tec badmintonsko, der udbydes på markedet nu. Det vil sige at der er sket en kæmpe udvikling inden for badmintonsko, hvilket Yonex i høj grad har ført an. En af de ting som Yonex har tilført badmintonskoen og sporten generelt er en forbedret form for stødabsorbering, som giver en bedre bounce effekt. Det vil sige at man får en høj tilbageførsel af energi, når du lander på foden og derefter skal videre til næste bevægelse. Derudover er denne stødabsorbering også rigtig god for både ankler, knæ, hofter og generelt muskler og led, fordi man simpelthen mindsker stød og belastninger markant, og derved nemt kan skåne kroppen på sigt.
Som en afbildning har Yonex fremført et forsøg hvor man taber et æg ned på et underlag af Power Cushion, den stødabsorberende teknologi fra 10 meters højde, hvor det så hopper syv meter op igen.

 

Du kan læse meget mere om Yonex badmintonsko på sport-net.dk: Yonex badmintonsko