Elektronik

Undersøg mulighederne for mobilabonnement

Så godt som alle danskere har efterhånden en smartphone, og de fleste har nu stiftet bekendtskab til alle de forskellige udbydere af telefoni i Danmark. Det kan være rigtig svært at finde hoved og hale i dette kæmpe virvar af mobilpakker, abonnementer, simkort, smartphones og alt det der hører til.

Står du i den situation, hvor du skal ud og have fundet det helt rigtige abonnement til dig, så kan du læse med herunder, hvor du får er par gode punkter som du bør have i baghovedet, når du bevæger dig ud i mobiluniverset.

  • DATA. Stort set alle der har en smartphone bruger internettet hver dag, og derfor er det vigtigt at sørge for, at din pakke dækker dine data behov. Hvis du ikke er helt klar over, hvor meget data du bruger, så spørg dig selv om du bruger din telefon til at streame videoer, uploade billeder, høre musik eller eller bare bruger din telefon til at være på nettet ofte. Hvis du kan svare ja til disse 1-2 eller flere af disse punkter, så bør du nok overveje at få en ordenlig datapakke. Hvis du derimod ofte kun bruger din telefon til at skrive med folk, igennem fx imessage, whatsapp eller messenger, så har du måske ikke brug for lige så meget data.
  • TALE. Taler du tit i telefon med din bedste ven i flere timer af gangen, så er det nok en god idé at få en pakke, som har fri tale. Så slipper du for at sidde med håret i postkassen, hvis du lige pludselig ikke kan ringe til din bedste ven, mor eller bedstemor og fortælle om din dag. Så godt som alle selskaberne har nu en pakke, hvad enten du er simkort-abonnement eller klassisk abonnement inkl. telefon, som indeholder fri tale. Hvis du aldrig rigtig benytter telefoni på den måde, eller måske altid ringer over skype, facebook eller Whatsapp, så er det måske ikke nødvendigt for dig med fri tale. Husk dog på at du så bør have en dataplan, som kan dække din talebehov.
  • SMS. Selvom SMS efterhånden er ved at være udkonkurreret af apps på telefonen, som fx Facebook, Messenger, Skype eller Whatsapp, så er der stadig en stor del af dankerne som benytter sig af SMS’er. Altid godt at have i mente, når du skal vælge din pakke.

Når du har overvejet disse punkter, så skal du også have fundet ud af hvilken form for abonnement eller mobilpakke, som du kunne tænke dig.

Find den rigtige løsning

Der findes godt og vel tre forskellige abonnementer/pakker, som du kan vælge imellem.

  1. Simkort med abonnement. Hvis du allerede har en telefon, som du er helt igennem tilfreds med, men ikke vil bekymre sig om at løbe tør for data, taletid eller penge til at SMS’e, så er det denne pakke, som du skal have fat i. Her har du massere af muligheder for at finde en pakke/abonnement, se fx på https://www.mobilpakke.dk, og finde lige præcis den pakke, som dækker dine behov.
  2. Simkort uden abonnement. Dette er til dig, som ikke vil binde sig på nogen måde. Du køber og betaler for lige præcis det du bruger, og ikke mere. Når du løber tør for penge, har du ikke længere afgang til data, opkald osv. Du kan stadigvæk modtage SMS’er og opkald, men du kan heller ikke længere modtage beskeder igennem apps, som fx messenger.
  3. Telefon med simkort og abonnement. Hvis du er på udkig efter en sprit ny og lækker telefon, sammen med en pakke, uden at skulle smide et stort beløb på én gang, så er det denne pakke, som du skal kigge efter. Her får du mulighed for at vælge at betale din telefon i forbindelse med dit abonnement, hvor du ofte binder dig i 12 eller 24 måneder.