Hus & Hjem

Din hvalp har brug for foder der passer til dens alder

Har i fået et firbenet familiemedlem? Det er altid spændende, når man får sin lille nye hundehvalp hjem. Det er en stor omvæltning for den lille hvalp, da den bliver taget fra sin mor og de trygge omgivelser. Heldigvis finder hvalpen hurtigt ro i sit nye hjem, og glemmer sin mor og sine søskende efter kort tid. Hvalpe vokser hurtigt og har brug for en bestemt mængde foder for at sikre, at de vokser optimalt. Derfor er det vigtigt, at du giver din hvalp det helt rigtige foder.

Fodermærke til din hvalp:

Alle hundeejere ønsker at give deres hund hvalpefoder af den højeste kvalitet. Derfor frarådes det, at du køber foder nede i det lokale supermarked. Foderet i supermarkederne har ikke den korrekte fordeling af indholdsstoffer, som hundefoderet hos dyrlægerne. Dette skyldes, at hvalpefoder fra dyrlægen er blevet testet og godkendt, før det er kommet ud i butikken. Hvalpefoder er tilpasset hundens alder, aktivitetsniveau og størrelse, så man er sikker på, at den får alle de nødvendige indholdsstoffer. Det gode ved at købe foder hos dyrlægen er, at der typisk er smagsgaranti på, hvis det viser sig, at du har en kræsen hvalp. Du har mulighed for at komme tilbage med posen, så veterinærsygeplejersken kan tage den retur og hjælpe dig med at finde et produkt med en anden smagsvariant.

Fodermærke til din hvalp:

De fleste hundeejere kan godt blive i tvivl om hvad de skal fodre deres hvalp med, da der findes flere slags fodermærker på markedet. Af mærker kan der bl.a. nævnes Hills, Royal Canin, Virbac, Eukanuba, Specific og mange flere. Når man henter sin hvalp får man som regel noget foder med fra opdrætter. Nogen hundeejere vælger at fortsætte på det samme foder, imens andre skifter til et mærke, som deres dyrlæge har på hylderne. Hvalpe skal køre på hvalpefoder til de er et år. Nogle af de store racer kan sagtens køre på hvalpefoder til de er 1,5 år, da de er længere tid om at være helt fuldvoksne i forhold til små hunderacer. En hvalp må ikke få et pludseligt foderskift, da det kan give problemer med maven. Derfor anbefales det, at man blander det nye hvalpefoder med resterne fra det gamle, så man laver en glidende overgang. På denne måde sikrer du dig ikke at slå hvalpens mave i stykker.

 

Et hvalpefoder er ikke bare et hvalpefoder, da det er forskelligt hvad de forskellige mærker indeholder. Alle hvalpefodermærker indeholder mest protein, da dette er med til, at hunde fungerer optimalt. Hvis du læser om de forskellige mærker på internettet, så er der delte meninger om, hvad der er bedst at give hvalpen. De søde veterinærsygeplejersker på din dyreklinik hjælper med glæde med at finde et godt foder til din hvalp. Man skal være opmærksom på, at der findes flere varianter indenfor det samme mærke, da der kan være forskel på foderpillestørrelsen. Det er en fordel at foderpillen er lidt stor i størrelsen, da det er godt for hvalpenes tænder, at arbejde sig igennem foderpillerne.