Blog

Sådan kommer du i gang med en Zero waste livsstil

Vi kan ikke længere se bort fra, at måden hvorpå de fleste mennesker lever og bruger miljøet i dag, er langt fra bæredygtigt og dermed holdbart i længden. Faktisk bliver 1/3 af alt den mad, som bliver produceret i verden, blot smidt ud. Derudover så kommer størstedelen af vores fødevareprodukter pakket ind i plastik, hvilket yderligere er med til at forurene miljøet.

Hvis du har lyst til at tage kampen op og gøre din del for at skåne miljøet, så bør du afprøve Zero waste livsstilen. Hvis dette kunne være noget for dig, så læs med herunder og bliv klogere på, hvad denne livsstil går ud på.

Hvad er Zero waste?

Zero waste – eller ”nul affald” som termet kan oversættes til på dansk – går helt basalt ud på, at man prøver at producere så lidt affald som muligt. Her er det målet ikke at smide noget ud, som kommer til afbrænding eller på andre måder kan komme til at forurene miljøet.

Derfor er genbrug og affaldssortering også en stor del af Zero waste livsstilen. Her forsøger man nemlig at genanvende de forskellige former for emballage, sådan at det netop ikke blot ender med at blive brugt én enkelt gang, førend det bliver afbrændt.

Et valg som kræver omstillingsparathed

Zero waste livsstilen brød for første gang igennem i 2008 i USA, men det har siden spredt sig til store dele af verden. Dog har livsstilen modtaget en del kritik, da mange finder det enormt svært at leve efter Zero waste principperne i den moderne verden. Dette skyldes bl.a. at næsten alle vores fødevarer bliver solgt i emballage.

Derfor kræver det også en del omstillingsparathed, hvis man har lyst til at leve Zero waste. I Danmark er det f.eks. de færreste supermarkeder, hvor det er muligt at købe produkter – såsom f.eks. ris, pasta, havregryn osv. i løskøb, hvormed man ofte bliver nødt til at købe disse produkter indpakket i plastik.

Der findes dog en række Zero waste produkter, som kan gøre den bæredygtige livsstil nemmere.

Zero waste produkter

Hvis man vil leve bæredygtigt, så bliver man nødt til at finde nogle miljøvenlige løsninger på nogle af de produkter, som man bruger til dagligt såsom f.eks. ens tandbørste eller tandtråd. Heldigvis er der nogle firmaer, som arbejder på at lave en række Zero waste produkter, som gør det nemmere for flere mennesker at leve på denne måde.

Nogle af disse Zero waste produkter er f.eks. tandbørster lavet af bambus, sugerør lavet af metal, sæber som kommer i genanvendeligt indpakning, drikkedunke, opbevaringsbøtter og meget mere. Hvis dette kunne være noget for dig så find flere Zero waste produkter her og begynd en mere miljøvenlig livsstil.

Når man springer ud i en Zero waste livsstil, så handler det om at huske på, at hver lille handling tæller. Derfor skal man ikke miste modet, hvis man kommer til at købe en vare, som indeholder plastik, eller hvis man får et sugerør med til sin drink. Man skal begynde et sted, og de fine Zero waste produkter kan være en god starthjælp.