Blog

Nyd sommeren med en beskyttende markise

Vil du gerne kunne få endnu mere ud af den skønne tid, hvor du kan sidde udendørs på terrassen eller altanen? Med en markise kan du hurtigt redde de hyggelige dage under solen, hvis den bliver for stærk omkring de heftige middagstimer. Den giver nemlig en dejlig kølende skygge, når den bliver rullet ud. Forlæng sensommeren og sommerens sene aftener under en beskyttende markise.

Hvad er en markise?

En markise er en beskyttende dug, der kan bruges både til at beskytte terrassen eller altanen mod den stærke sols stråler eller en let byge i det danske sommervejr. Der er mange fordele ved at investere i en praktisk og funktionel dug til dit udendørsområde:

  • Den beskytter mod solen i middagstimerne
  • Du kan sidde i læ under en let byge
  • Den kan holde din terrasse eller altan tør
  • Du får et ekstra flot udstyr til dit udendørsområde

Få lige den udgave, du er på udkig efter

Du kan du markiser i et væld af designs, så du kan finde lige den, der passer til dit udendørsområde og dine behov. De kommer i mange forskellige størrelser, så du kan finde én, der passer præcis til både den store terrasse eller den lille altan i byen. Husk at mål op, inden du kigger efter den helt rigtige holdbare og funktionelle markise.

Dugen er lavet i et kraftigt og holdbart materiale, der kan klare vind og vejr. De kommer i flere flotte farver og med mønstre såsom striber, så du kan skabe et hyggeligt overdække, der forlænger din mulighed for at opholde dig udendørs.

3 typer at vælge mellem

Der findes 3 forskellige typer af markiser: en standardudgave, en halvlukket eller en hellukket. Forskellen ligger i, hvordan den vil lukke sammen, når den ikke er i brug.

Standardudgaven skal åbnes og lukkes ved håndkraft. Det gøres ved hjælp af en drejestang, så du manuelt skal styre den. Denne type er ikke beskyttet af en kassette, når den er lukket helt sammen.

Motoriseret eller ej?

Det er op til dig, om du foretrækker en udgave med eller uden motor. Med en motor er det let og enkelt at rulle markisen ud, når du får behov for den. Det klares med et enkelt tryk på en knap, så du hurtigt kan sidde i læ eller skygge.

Du kan få både halv- og hellukkede udgaver. Disse markiser er bedre beskyttede, når de ikke er i brug. De kører nemlig ind i en kassette, der beskytter den mod vind og vejr, når den ikke er rullet ud. Den halvlukkede er stadig i en åben kassette, mens den hellukkede er grundigt beskyttet selv i stormvejr.

Den motoriserede udgave skal dog installeres korrekt og have adgang til elektricitet, før den kan fungere.

Kvalitet er en fordel

Når du først har din markise installeret, vil du ikke kunne undvære den. Derfor er det en fordel, at du investerer i en beskyttende dug i god kvalitet, der kan holde i mange år. Med den rette vedligeholdelse kan du nemlig få glæde af den skønne beskyttelse langt ude i fremtiden.