Elektronik

Et par gode råd om afbetalingskøb

Overvejer du at købe en Playstation 4 på afbetaling?

Da kan du med fordel læse med her. Når man køber noget på afbetaling er det en god ide at sætte sig ind i hvad sådan en form for betaling indebærer. Afbetaling er lidt som et lån, men i stedet for, at du får penge udbetalt, som i et almindeligt banklån, får du som oftest en genstand når du køber noget på afbetaling. En anden forskel er, at afbetalings-ordninger kan fås gebyr- og rentefrie, hvor banklån altid indebærer at man betaler renter og gebyrer af det lånte beløb. Derfor kan det være en fordel at købe på afbetaling i stedet for at tage et lån. Når det er sagt, skal det pointeres, at afbetalingsordninger bør være en nødløsning. Det er bedst for din økonomi at købe noget kontant eller spare sammen indtil du har råd til at betale hele beløbet på én gang. Hvorfor? Fordi afbetalingsordninger hurtigt kan hobe sig op og blive små, men generende udgifter i dit månedlige budget år efter år. Selvom din økonomi og indtægt er forholdsvis stabil, ved du aldrig hvad der vil ske om et par år, hvorfor det kan være uhensigtsmæssigt at have afbetalingsordninger som du muligvis har råd til nu, men som måske vil være dyre for dig på sigt.

Eksempelvis kan det være, at du brændende ønsker dig en Playstation 4, men fordi du ikke har råd, overvejer at købe den på afbetaling. Som sagt kan det være en løsning, men overvej først om du kan vente til du har råd til at betale for den. Hvis ikke, er det altid bedst at finde et sted hvor du kan få afbetalingen uden renter og gebyrer. Endelig er det bedst at sørge for at afbetalingen afsluttes så hurtigt som muligt. Det er surt at betale af på noget flere år efter man har købt det. Efter 1 eller 2 år kan det være at du har fået lyst til at købe nyt, eller at den er gået i stykker – sørg derfor for at betale den af så hurtigt som muligt. Så du ikke ender med at skulle købe noget nyt, imens du stadig betaler af på det du ikke bruger længere.

Ipad på afbetaling

Ligesom det er fristende at købe en Playstation på afbetaling, er en Ipad sjov, og mange ønsker sig en sådan. Hverken en Ipad eller en Playstation 4 er noget du behøver for at din hverdag kan hænge sammen, og derfor er det en god ide at være lidt kritisk inden du køber det på afbetaling. De samme forholdsregler som nævnt ovenfor gør sig gældende ved køb af Ipad på afbetaling. For at opsummere:

  1. Find et sted hvor du kan få din afbetalings-ordning gebyr- og rentefri
  2. Betal så hurtigt af du kan
  3. Sørg for ikke at have for mange afbetalingsordninger på én gang
  4. Overvej om du kan vente med at købe indtil du har råd eller har sparet sammen
  5. Overvej om du kan købe brugt i stedet for nyt

Kilde: https://afbetalt.dk/ps4-paa-afbetaling/