Blog

Ejendomsmægler

En ejendomsmægler formidler køb og salg af grunde, huse, andelsboliger, ejerlejligheder og mere. Derfor er der er ingen tvivl om, at når du skal købe nyt hus, villa eller lejlighed, så skal du have de bedste muligheder for en ejendomsmægler der kan hjælpe dig med at opfylde dine krav, eller give inspiration til noget tilsvarende dine krav. Præcis det samme gælder når du skal sælge dit hus, din villa eller din lejlighed – så skal du nemlig også have de bedste muligheder for en høj service i salgsforløbet. En ejendomsmægler kan til enhver tid hjælpe dig med at vurdere din ejendom, og sikre et problemfrit salg.

Ejendomsmægleren er din rådgiver

En ejendomsmæglers opgave er at hjælpe dig så meget som muligt i processen, både med at finde en køber og gennemføre handlen, det vil sige at ejendomsmægleren er din rådgiver i salgsperioden, men kan også fungere som en køberrådgiver, og hjælpe til når du skal købe en ny ejendom. Derudover kan ejendomsmægleren hjælpe dig med at markedsføre din bolig i blandt andet aviser eller på internettet og vise boligen frem for interesserede købere.

Når processen starter, skal ejendomsmægleren lave en skriftlig formidlingsaftale, hvilket indeholder en oversigt over den pris, som du har aftalt med din ejendomsmægler. Derefter beregne et salgsbudget, og vurdere boligen og angive en kontantpris, som ejendomsmægleren mener den kan sælges til. Undervejs får du rådgivning om behov og muligheder for rapporter om blandt andet tilstand og elinstallation. Til slut bliver der lavet et udkast til en købsaftale, en forhandling, og lykkedes det hele, får du en endelig opgørelse over de udgifter og de opgaver, som ejendomsmægleren har haft i salgsforløbet.

Et godt råd til at vælge den bedste ejendomsmægler

Det er vigtigt at finde den bedste ejendomsmægler, når du skal sælge din bolig. Et godt råd vil være at søge på internettet, på boligtype og mæglere, og se på deres nøgletal. Det vil sige, fra hvor mange boliger ejendomsmægleren har solgt til hvor hurtige i gennemsnit de er til at sælge. Tjek også kundetilfredsheden og eventuelle klager. Skal du sælge din bolig hurtigt, har nogle ejendomsmæglere en ordning, hvor du kan betale en speciel bonus til ejendomsmægleren. Tænk derfor grundigt først, om den specielle bonus er en reel fordel for dig, eller om det bare er ekstra penge at betale.

Vurdering af din bolig

Skal du købe en bolig, eller skal du have vurderet din bolig, og sælge den til en god pris, så tag et kig på en ejendomsmægler med højt speciale – Det er altid smart at finde en dygtig ejendomsmægler, der både kan hjælpe dig med salget, og samtidig give dig råd undervejs. Især når det handler om en lokal ejendomsmægler, der kender og elsker bydelen.