Blog

Brugbar viden om døre og vinduer i boligen

Boligen ser altid flot ud, når der er kommet nye døre og vinduer i. Hvis du f.eks. har valgt en ny farve til dørene og vinduerne, så er det ligesom at få et helt nyt hus. Selvom det kan være en stor investering at få nye døre og vinduer i, så skal man tænke på, at de kommer til at holde i mange år. Denne langtidsinvestering er med til at sørge for, at du kan spare på varmeregningen og være sikker på, at dørene og vinduerne er tætte.

Sådan holder du øje med dine døre og vinduer:

Det er vigtigt, at du tjekker dine døre og vinduer og sørger for, at de bliver vedligeholdt. Hvis de er i meget ringe stand, så gælder det om, at få dem udskiftet. I bund og grund er det især syd- og nordvendte vinduer, som kræver din fulde opmærksomhed. Syvendte døre og vinduer er især udsatte for solen. Solens stråler kan godt være hård ved træværket, og hvis solens stråler ofte er over døre og vinduer, bliver træværket ødelagt. Omvendt set får nordvendte døre og vinduer næsten ikke noget sol. Dette resultater i, at der nemt kan komme fugt og skidt i træværket. På baggrund af alt dette er det vigtigt, at du tjekker dine døre og vinduer jævnligt for bl.a. sprækker, skidt og misfarvninger.

Valg af døre og vinduer til hjemmet:

Hvis du har besluttet dig for at få nye døre og vinduer, så er næste skridt at finde den rette type af døre og vinduer. Normalt siger man at de vinduer, der sidder i huset, passer bedst til huset arkitektonisk. Dog kan huse komme til at se meget bedre ud, hvis man ændrer lidt på stilen ved, at bruge en anden type af døre og vinduer. Døre og vinduer i træ er med til at give en klassisk stil og vil mest mindre og de gamle døre og vinduer. Døre og vinduer i træ/aluminium er egnede til moderne huse, og har den bonus, at de kræver mindre vedligeholdelse.