Blog

Erhvervsrengøring på Sjælland – hvad skal du have kig på?

Der findes mange valgmuligheder, når det kommer til erhvervsrengøring, uanset om det er på Sjælland eller i resten af landet. Det er let at tænke, at rengøring er en ekstra udgift, man vil holde så lav som absolut muligt, og derfor vælger mange blot de billigste selskaber, de kan finde. At løbe om hjørner med rengøringen kan dog have mærkbare konsekvenser for virksomhedens drift. Et rent og ordentligt arbejdsmiljø er afgørende for, at personalet føler sig bekvemt og kan arbejde efter bedste evne og potentiale. Derfor er rengøring et område, som indirekte kan påvirke din virksomheds succes. Og derfor kan det i den grad betale sig i at investere tid og penge på et hæderligt rengøringsselskab. Her er nogle ting, du bør holde øje med, når du går på jagt efter et passende selskab, der tilbyder erhvervsrengøring på Sjælland.

Begynd med at undersøge virksomhedens profil

Inden du overhovedet overvejer at vælge et rengøringsselskab, bør du sætte dig ihærdigt ind i virksomhedens profil, herunder hvilke specifikke ydelser, de tilbyder. Visse rengøringsselskaber tilbyder fx kun service til bestemte erhvervsbrancher, fx butikker i detailbranchen, institutioner eller kontorer for offentlig administration. Andre selskaber er mere alsidige, men kan som konsekvens også være mere distancerede fra deres kunder, da de tilbyder en mere standardiseret service. Vil du have nær kontakt med dit rengøringsselskab og kunne indgå en aftale, der er i overensstemmelse med din virksomheds behov, kan du derfor med fordel søge et rengøringsselskab, der specifikt passer til din erhvervsbranche. Andre vigtige faktorer kan være personalets uddannelses- og kompetenceniveau, fleksibilitet i forhold til planlægning af arbejdstider og deres serviceniveau, for blot at nævne nogle få.

Øvrige valgmuligheder

Udover selve kvaliteten af ydelsen, og om deres profil passer til din virksomhed, er der andre mulige ting, som det kan betale sig at holde øje med. En af disse ting kan være, om rengøringsselskabet har en miljøbevidst profil. Hvis virksomheden lægger meget vægt på sin CSR-politik, kan I med fordel vælge et rengøringsselskab med en miljøbevidst profil og inddrage det i CSR-rapporten. Her findes der nemlig mange selskaber, som profilerer sig som miljøansvarlige ved bl.a. at undgå rengøringsmidler med skadelige kemikalier, eller ved at anvende miljøvenlig transport i forbindelse med arbejdet. Ved at vælge et sådant selskab er du både med til at finde et selskab, der passer strategisk til din egen virksomhed, samt at være med til at passe på miljøet.

Et andet vigtigt aspekt kan være rengøringsselskabets service. Hvis I fx planlægger og ændrer tider for rengøringen løbende, kommer I selvfølgelig til at være i korrespondance med rengøringsselskabet. Her kan dårlig og uhjælpsom service være med til at øge mængden af bekymringer i løbet af arbejdsdagen, og ultimativt påvirke arbejdsmoralen negativt. Derfor betaler det sig også i det lange løb at ansætte et selskab med fokus på god service overfor erhvervskunder.

Hvilke muligheder er der?

På trods af de ovenstående ting, man kan holde øje med i jagten på et rengøringsselskab, kan det stadig være vanskeligt at navigere rundt mellem de mange selskaber, der vil have ens opmærksomhed på nettet. Der findes naturligvis en række tiltag, der skal gøre det nemmere for virksomheder og forbrugere, at vælge den mest velegnede kandidat til opgaven. F.eks. findes der visse forbrugerråd, som både tester produkter og serviceydelser og rangerer dem for forbrugeren. De skriver som regel listebaserede artikler, hvor de uden omsvøb gennemgår fordele og ulemper. Andre ting, man kan holde øje med, er certifikater og prisuddelinger til selskaber. Der findes et væld af officielle prisuddelinger i Danmark, som årligt uddeles til de bedste virksomheder indenfor forskellige fag. Derudover dækker mange af priserne forskellige aspekter af virksomhederne, fx findes der priser for ’bedste service’ m.m. Disse priser kan derfor naturligvis være et fingerpeg på, om virksomheden leverer kvalitetsydelser. Klik fx på følgende link for et selskab med erhvervsrengøring i Sjælland, som selv har modtaget adskillige priser og certifikater: https://merkurservice.dk/erhvervsrengoering-sjaelland