Blog

Træt af alger derhjemme? Her er løsningen

Er du begyndt at spotte grønne plamager på dit rækværk? Er terrassen blevet farlig glat? Så har du nok fået besøg af alger. Alger er et ganske normalt problem i de danske hjem. Alger er vilde med det fugtige miljø, som vi har her i Danmark, og de trives storartet både i og omkring dit hus. 

Især på træværk, facader, fliser og terrasser har alger det med at brede sig ud. Alger er en hurtigvoksende organisme, som skal bekæmpes med hård hånd, hvis man gerne vil slippe af med de irriterende grønne plamager. 

Hvad er alger? 

Lad os først kigge på, hvad alger egentlig er for en størrelse. Mange tror alger er en planteart, men det er faktisk ikke en plante, men en mikroorganisme. Der findes over 30.000 forskellige arter af alger, og du kan spotte dem stort set overalt i naturen. Alger er et vigtig led i økosystemet, og er faktisk super gode for vores miljø. 

Men det gør dem selvfølgelig ikke mindre irriterende at have dem boende derhjemme. Selvom alger er ganske ufarlige over for mennesker og dyr, så er de ikke skønne at se på, og derfor vælger de fleste at få dem fjernet. 

Det mest effektive middel mod alger

Der findes flere måder at bekæmpe alger på. Du kan forsøge dig frem med varmt vand og en skuresvamp, hvis der kun er tale om få små plamager. Hvis du ligger inde med en højtryksspuler, kan du også forsøge dig med at spule algerne væk. Hvis algeproblemet er mere omfattende, så er den nemmeste løsning at bruge algerens.

Algerens er et middel godkendt af miljøstyrelsen, som ikke beskadiger plante- og dyreliv. Algerens sprøjtes på den algeramte overflade, og efter kort tid kan du skrubbe de døde alger væk med lethed. 

Tilbagevendende problemer med alger

Selvom du er rundhåndet med algerens, så har alger det med at vende frygteligt tilbage. Alger kan aldrig fjernes fuldstændig permanent fra en overflade, men bestanddelen kan godt holdes nede.Hvis du har tilbagevendende problemer med alger, så kan du med fordel tegne et abonnement til haveservice i Århus, som jævnligt kan komme ud og fjerne algerne for dig. Algerens kan klares professionelt i Århus og omegn, så du ikke skal bekymre dig om selv at gå i krig med de grønne pestilenser. Men med en professionel behandling er der også større chance for, at dit hjem holdes algefrit i længere tid.