Blog

Sådan bruger du kajakken i Danmark

Danmark er et fantastisk land at sejle i. Der er rig mulighed for at komme ud og sejle på søer, åer, og på havet. At sejle kan være rart, fordi det giver en pause fra det man er vant til, og det giver motion på en sjov måde. Mange danskere er også nødt til at blive hjemme denne sommer på grund af den globale smittefare, og dette giver gode muligheder for at nyde noget af sommeren på eksempelvis din lokale sø eller på havet. Tag et kig på de forskellige muligheder indenfor roning, og find ud af om du skal have din egen fjordkajak, havkajak eller en anden slags turkajak.

Overvej at købe din egen kajak

Der er mange steder hvor man kan leje kajakker i Danmark. Med så god adgang til vand, har mange campingpladser og lignende deres egne udlejningsfaciliteter. Hvis du har fundet ud af at du er vild med at sejle, så kan det dog være en god ide at anskaffe din egen båd. En kajak er en fantastisk og prisvenlig måde at komme ud på vandet. Der findes fjordkajakker i alle prisklasser, og de forskellige typer giver god mulighed for at vælge det som passer dine behov bedst.

Hold sommerferien på vandet

Med den rigtige fjordkajak kan man udforske Danmarks forskellige vandveje sommeren lang. Vælg den rigtige kajak som også kan bruges i forårs-og efterårsmånederne, så længe vejret og vandforholdene er sikre. Når du vælger fjordkajak bør du tænke over hvad præcis du vil bruge båden til. Skal du ud og ro langt, kan en havkajak være et godt valg. Denne type båd har god fart og stabilitet, men lavere manøvreringsevne. En kortere fjordkajak er bedre, hvis du foretrækker at ro på åer som er snævre. Det er en fordel med en kortere kajak hvis du skal ud og ro på åer.

Start i det små

Inden man tager ud på de helt store ture, kan det være en rigtig god ide bare at tage på nogle små ture. På denne måde kommer man til at føle sig mere sikker på vandet, og man kan senere hen tage længere ture. Ved at starte i det små, opbygger du en følelse af sikkerhed og tryghed på vandet, og det bliver sjovere at ro. Når man føler sig sikker i sin fjordkajak, har man bedre overskud til at nyde den natur som man sejler igennem.

Overvej at gå til roning

For at lære at sejle i fjordkajak, havkajak eller andet, kan det være en rigtig god ide at gå til roning. Ved at ro med instruktører, får man nyttig information omkring det at sejle. Man kan også få kurser omkring sikkerhed, og derved lære om hvordan man foretager redninger. Ved at gå til roning får du styr på hvad du skal gøre, hvis du kæntrer eller på anden måde kommer ud for noget imens du sejler. Prøv dig ad med en fjordkajak denne sommer, og giv dig selv en potentielt livslang hobby som du kan give videre til dine nærmeste.