Blog

Pur – et alsidigt materiale

Der findes efterhånden mange forskellige typer materialer, og der kommer fortsat kun flere og flere til. Dette skyldes selvfølgelig, at der er behov for et så alsidigt udvalg af materialer, som det overhoved er muligt, men også fordi man konstant udvikler, og dermed også opdager nye muligheder. Dette gør, at man kan lave materialer, der er tilpasset præcis det, som man har behov for. Et materiale, der er utrolig alsidigt, og som kan bruges til mange forskellige ting, er Pur. Pur går også under navnet polyuretan. Det er en type af hærdet plastik, og er altså et stykke plastik, der ikke kan støbes om, når det først er lavet. Det er altså ikke ideelt til genbrug, men har derimod en masse andre fordele, der gør, at det er et utrolig godt og alsidigt materiale, der kan bruges til mange forskellige ting.

 

Pur har den fordel, at man kan give plastikken forskellige egenskaber ved at fremstille det på en særlig måde. Når man ønsker at tilegne sin pur nogle særlige evner, er det hvilke to væsker, man vælger at blande sammen samt reaktionstiden, der er vigtige. Når man har et stykke færdigdannet pur plastik, kan det have mange forskellige egenskaber, som kan være fordelagtige i forskellige forbindelser. Det kan eksempelvis være stødabsorberende eller være særligt slidstærkt. Som sagt er pur hærdet plastik, og kan derfor ikke smeltes om, hvilket også kan betyde, at det kan tåle høje temperaturer. Derudover kan pur produceres på mange forskellige måder alt afhængig af, hvad man skal bruge det til. Det kan være opskummet, hvis dette er tilfældet kaldes det pur skum, men det kan også være massivt eller fleksibelt. Det betyder altså, at der mange muligheder for de tilhørende egenskaber, samt hvordan man arbejder med pur, hvilket gør det utrolig alsidigt.

Hvad kan man bruge pur til?

Nu er det allerede blevet nævnt et par gange, at pur er et utrolig godt og alsidigt materiale, men hvad kan det egentlig bruges til? Da pur har gode termiske egenskaber, er det utrolig effektivt i forbindelse med for eksempel isolering. For udover at være ideelt til at holde på varme, er det også utrolig slidstærkt, og kan derfor også holde i mange år. Pur kan også bruges i møbler, og man kan med fordel kombinerer pur med andre materialer. Fleksibelt pur er meget berøringsvenligt, og kan derfor med fordel bruges til møbler, der kommer i berøring med den som bruger møblet. Hvis du vil, kan du med fordel se her og finde ud af mere.

Find leverandør af pur

Hvis man pludselig finder et projekt, hvor det er smart eller nødvendigt at gøre brug af pur, skal man finde det rigtige sted at få leveret sin pur fra. Der findes selvfølgelig flere muligheder, og en af de ting, som man særlig skal være opmærksom på, er deres måde at mikse de forskellige væsker, da dette er betydningsfuldt for, hvordan materialet kan bruges, og at det har de ønskede egenskaber.