Blog

Husk at forsikre dit hus

Et hus er at af de dyreste køb, man gør sig i løbet af livet. Lige meget om det er stort eller småt, nyt eller gammelt, så er det værd at forsikre det mod yderligere skade. Husets værdi og hvor stor sandsynlighed der er, for at det bliver skadet en gang i fremtiden er helt klart overvejelser, man skal gøre sig, inden man træffer en beslutning om hvilken husforsikring, man skal tegne. Det skal imidlertid ikke afgøre hvorvidt man skal tegne en husforsikring i første omgang. Det er nemlig en god idé, lige meget hvor man bor.

 

Husforsikringer har et ry for at være dyre, hvilket giver mening i forhold til værdien af et hus, og det væld af ulykker der kan ske med det. Derfor er det en god idé at tænke sig grundigt om, før man slår sig fast på en enkelt husforsikring. Brand er den af de store risici når man bor i hus og derfor er undgåelse af brand en god idé at sætte sig ind. I denne artikel fra Bolius kan man læse gode råd til hvordan man minimere risikoen for brand.

 

Dette skal din husforsikring dække

Der findes et væld af forskellige husforsikringer. Både forsikringsselskaberne imellem men også hos hvert enkelt selskab. Lige præcis med husforsikringen kan det derfor godt betale sig at gå i dybden med hvad forsikringen egentlig dækker, og til hvilken pris man kan få det samme hos andre forsikringsselskaber.

 

Hvilken slags skadeforsikringen dækker kan nemlig være meget forskelligt, hvilket ofte afspejler sig i meget varierende priser. Her bliver det igen en prioriteringssag. Har man det udmærket med, at betale lidt mindre og dermed løbe risikoen for at skulle punge ud, hvis lige præcis den skadetype ma undlod indtræffer.

 

Du bør imidlertid tjekke om nogle af de mest basale ting er inkluderet i din husforsikring. Det kan være ting såsom forsikring i tilfælde af brand. Uden en brandforsikring bliver det en dyr omgang, hvis huset brænder ned.

 

Husforsikring skal også gerne gælde skader, der sker under ekstrem kulde. Det kan være sådan noget som huller på vandrørene på grund af frostsprængninger. Ting der står fuldstændig ude af din magt som husejer, og som forsikringsselskabet derfor gerne vil dække gennem deres husforsikring.

 

Mange husforsikringer inkluderer desuden paraplytermen pludselig skade. Det kan være svært fuldstændigt at finde ud af, hvad pludselig skade dækker over. Ofte vil det dog være beskrevet som en uventet og uforudsigelig skade. Altså noget husejeren ikke kan gøre for, og som på ingen måde kunne være forebygget.

 

Disse og meget mere dækker en normal husforsikring. Hvis den husforsikring, som du kigger på ikke dækker på disse områder, bør du genoverveje, hvorvidt den er værd at tegne. Mange forsikringsselskaber tilbyder derudover tilvalg til husforsikringen. Disse kunne for eksempel indbefatte skadyrs- og svampeangreb.

Tegn både husforsikring og indboforsikring

Når mange tænker husforsikring, tænker de også indboforsikring. Mens en husforsikring dækker selve huset og skader på dette, dække en indboforsikring husets indbo. Altså det der er inden i huset. Det kan være alt fra møbler til elektroniske apparater. Ofte vil det være en god idé at tegne både en husforsikring og en indboforsikring.

 

En brandforsikring dække for eksempel kun skader på selve huset i tilfælde af brand, mens en indboforsikring i så tilfælde ville dække for tabte ejendele.

 

Generelt er husforsikringer en forvirrende verden at vandre i, men hvis man sammenligner husforsikringer på kryds og tværs af forsikringsselskaber, kan man hurtigt få en fornemmelse for, hvor megen gennemsnitlig husforsikring egentlig koster, og hvad den i så fald skal dække. Man kan også nyde rigtig godt af at snakke med venner og familie om hvilken husforsikring de har valgt.

 

Med en smule research kan man imidlertid sagtens sørge for, at huset er godt og forsvarligt forsikret.