Blog

H1 Få tjekket dit syn – det ændrer sig med tiden

Vores syn ændrer sig igennem livet – både mentalt ved den måde vi ser på livet på, men også i bogstavligste forstand ændrer vores syn sig. 

Én gruppe af mennesker er født med heldige gener og kan undgå, at bruge briller eller kontaktlinser livet igennem, imens en anden stor gruppe af mennesker kommer til et punkt i livet, hvor de bliver nødt til, at bruge enten det ene eller det andet. Sidst nævnte gruppe oplever som regel, at et forringet syn kommer med alderen, men også i de yngre år, kan synet ændre sig en del. 

En synstest kan være livsændrende 

Der kan være mange grunde til, at det er en god idé at opsøge en optiker og få foretaget en synsprøve. Det kan være du går rundt og synes, at du har svært ved at læse vejskiltene når du kører bil eller, at du må holde din smartphone helt op til ansigtet, når du skal læse en SMS – ja, så kan det altså være et tegn på, at der er noget galt med dit syn og det bør undersøges. 

Hos Jessenbriller i Århus og i Risskov står dygtige optikere klar til, at hjælpe dig. En synsprøve tager kun 45 minutter og dit syn bliver altså taget igennem en grundig undersøgelse, der på sigt kan være med til at forbedre din livskvalitet. En optiker er nemlig ikke kun opmærksom på, at tjekke efter om du trænger til briller – en optiker er også opmærksom på at spotte, om der kan være tegn på eventuelt alvorlige sygdomme, som du ikke umiddelbart selv mærker noget til. 

Briller er ‘in’

Hvis du får den konklusion, at du, efter en synstest trænger til briller, så bliv ikke ked af det. Der findes nemlig et hav af forskellige brillemodeller og bliver det aktuelt, kan en optiker også være behjælpelig med, at vælge lige præcist det stel, som passer til dig.

Og igen, du skal virkelig ikke være ked af det – i dag er der faktisk mennesker som frivilligt vælger at gå med briller uden styrke, fordi de synes det klæder dem. Så hop med på moden og få foretaget en synsprøve.