Blog

Fugning har en vigtig funktion i murværket

Skal du have fuget rundt om døre og vinduer? Så er det vigtigt, at du har helt styr på fugeteknikken, da forkert teknik kan medføre skader på huset. Derfor anbefales det, at få en professionel til at klare opgaven, hvis du ikke ved, hvordan det gøres korrekt. Der findes mange dygtige fugearbejdere, der kan hjælpe dig med fugningen.

Værd at vide om fugning:

Det er vigtigt, at man får fuget sit hus, da fugerne er med til at holde murstenene sammen. Samtidig er de med til at gøre selve facaden tæt, så der ikke kommer træk ind i boligen. Fugerne har samtidig den funktion, at skulle kunne holde på konstruktionen. Selve tagkonstruktionen er placeret ned gennem murstenene og denne vægtbelastning, som de medfører, skal fugerne kunne holde på. Når man fuger et murværk, er det vigtigt, at man bruger den rigtige mørtel, da man ellers kan risikere, at murværket ikke er tæt og holdbart. Hvis der er fejl i fugerne er det ikke nogen nem opgave, at skulle rette op på det igen. Derfor er det vigtigt, at fugeren har helt styr på, hvordan det skal gøres.

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med fugning:

I forbindelse med fuge og fugning er der mange, som ikke helt kan finde ud af, om man må male på fugerne. Den mest normale fugemasse, man bruger til murværker, er den såkaldte silikonefugemasse. Hvis denne fugemasse bliver anvendt, så kan man ikke male på fugerne. Hvis fugerne overmales risikerer man, at malingen praler af. Man kan i stedet benytte sig af nogle andre fugemasser i stedet. Et andet hyppigt spørgsmål er hvordan man rengør fuger. Det anbefales, at man bruger almindelig sæbevand. Hvis fugerne er meget beskidte, så kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at male fugerne over. Efter rengøringen er det en god ide, at tørre fugerne af med en tør klud.