Blog

Fest og hygge har gjort Danmark populært

Der er ikke noget som en godt fest, som vi altid vil gemme i vores hukommelse. Det kan både være vores bryllup, men det kan også være en mindre begivenhed, hvor det bare har været en fantastisk sjov aften.

Danskere forstår sig på fest og hygge, faktisk så meget at der er blevet skrevet bøger om den danske mentalitet. Vi er nemlig virkelig god til at hygge os sammen, og vores fester bærer meget præg af dette.

I mange andre lande handler fester om at vise sig frem, hvorfor fester der er meget dyre og det hele er meget stift. Festerne er derfor svære at nyde, da folk hele tiden skal vise sig frem.

Sådan er det heldigvis ikke i Danmark, hvor vores fester handler om at have det godt og hyggeligt sammen, og meget gerne i en uformel tone.

 

Vores fester viser vores gode selvværd

At danske fester er hyggelige og ikke skal bruges til at vise os frem, er et klart tegn på danskernes sunde og gode selvværd. Vi behøver ikke at hævde os, vi er gode nok som vi er og vi kan i stedet bruge tiden på at hygge os.

Dette er helt naturligt for os, men i mange andre lande er dette helt utænkeligt. Man vil derfor få sig noget af et kulturchok, hvis man prøvet at være med til f.eks. en rigtig amerikansk fest. Dette er meget anderledes end vores, og det er en oplevelse i sig selv.

Vi skal dog være glade for, at vi er så gode til at hygge os i Danmark og det er noget af den kultur vi skal værne om.  Et godt sted at holde fest i Danmark er på Løjt Ferie Kro.

 

Forskellige traditioner rundt om i Danmark

 

Fest har altid spillet en vigtig rolle i danskernes liv, hvorfor der er mange traditioner med fester. Og der er stor forskel på hvor i Danmark man er, hvad angår disse festtraditioner.

Tager man et eksempel som Sønderjylland, så er man her kendt for Sønderjysk Kagebord, som er en oplevelse i sig selv. En hel masse og lækre kager på en gang, og så er det bare med at smovse. Dette kan bl.a. opleves i Aabenraa.