Blog

Brug kosttilskud forebyggende

Kosttilskud kan være gode at tage, uanset årstid eller hvilke skavanker du måtte have. Oftest tager man kosttilskuddene forebyggende, og det kan klart anbefales. På den måde kan du et stykke ad vejen sikre, at din krop har det godt og sundt.

 

Der findes mange typer af kosttilskud, blandt mod forhøjet kolesteroltal eller blodtryksmedicin. Læs mere om det her: https://www.innovital.dk/vare/kosttilskud-blodtryk-helbred/

Gode råd til kosttilskud

Uanset hvilken type af kosttilskud, du benytter dig af, er der en række gode råd, når det kommer til brugen af dem. Især hvis det er ting som blodtryksnedsættende kosttilskud, som man skal være varsom med.

 

  • Hold doseringen, som er anbefalet. Mere betyder ikke, at det virker bedre.

 

  • Sørg for at tjekke op med din læge, hvis du får anden medicin. Det kunne for eksempel være i forbindelse med dit blodtryksnedsættende kosttilskud.

 

  • Husk at kosttilskud altid blot er et tilskud og ikke kan erstatte en sund og nærende kost. Det gælder for eksempel i forbindelse med C- og D-vitaminer. Sørg for at få dine vitaminer fra kosten også.

 

  • Der er en hel del men’er i forbindelse med kosttilskud. Blandt andet hvis du skal opereres, er gravid eller ammer. Så bør du stoppe med dine tilskud i den periode. Er du i tvivl, så tag kontakt til din læge og få et par råd.

 

  • Er det ikke ”bare” vitaminpiller eller lignende, der er tale om, men eksempelvis et kosttilskud, der er blodtryksnedsættende, så sørg for at læse indlægssedlen grundigt. Både i forhold til dosering samt eventuelle bivirkninger.

 

  • Er du generelt i tvivl om noget i forbindelse med kosttilskud, så tag kontakt til din læge eller eventuelt apoteket. Det er sjældent, at andre kan være behjælpelige og give rådgivning i den forbindelse.