Blog

Biler er en nødvendighed i dagens Danmark

Siden det 20 århundrede har bilerne fået mere og mere at sige i vores dagligdag. Inden bilen tog sit indtog var alle handelsmuligheder placeret tæt på bopælen. De små samfund havde alt tæt på , da transportmulighederne var begrænset. Det er også derfor at mange byer er centreret omkring togstationerne. For skulle man længere end hestevognen kunne køre så var den eneste mulighed toget.

Da bilen blev introduceret ændrede denne dynamik sig gevaldigt. I takt med at bilerne fik større og større indpas i bybilledet ændrede infrastrukturen sig. Vejene blev bredere og bredere for at imødegå den øgede trafik. Trafiklys blev et hverdags element. Dette betød bekvemmelighed for dem der havde bil. De kunne mindske tidsforbruget når de skulle ud og handle ind eller på arbejde. Men denne bekvemlighed bliver minimeret med tiden. For fra at være en bekvemmelighed bliver bilen en nødvendighed. For bilens indtog betød at der kom længere og længere imellem indkøbsmulighederne og byerne er blevet indrettet derefter. Indkøbsmulighederne bliver større og større, og færre og færre.

Biler ændrer hverdagen

Denne ændring har haft altafgørende betydning for vores dagligdag. Det er ikke kun indkøbsmulighederne som bliver samlet i større og større afdelinger. Det gælder også arbejdspladserne. Et godt eksempel er SKAT og kommunerne. Førhen var der kommunaleansatte i alle byer og skattemedarbejder, som kunne være behjælpelige med spørgsmål fra borgerne. Nu er de samlet i større centre i få udvalgte kommuner, dette er blot et eksempel på centralisering af arbejdspladserne og indkøbsmulighederne. Alle disse tiltag gør bilen til en nødvendighed for dig for at få din hverdag til at fungere.

En børnefamilie har også svært ved at fungere uden at have adgang til en bil, såfremt man ikke bor i København. For skal man nå at aflevere sit barn i dagplejen, vuggestuen eller skolen og samtidig nå på arbejde til tiden er det nødvendigt med et køretøj. Det samme gør sig gældende når man har fri og skal nå at hente børnene inden dagplejen, vuggestuen eller fritidsordningen lukker.

Biler behøver ikke at være dyre

De fleste forbinder en bil med en dyr løsning i forhold til deres dagligdags logistiske problemer. Selvom priserne på nye biler er faldet de senere år er det fortsat dyrt at købe en ny bil. Men der findes en alternativ løsning og det er købe en brugt bil. For med en brugt bil sparer du det store værdi tab som en ny bil oplever når den kører ud over kantstenen. De første 4 år er der hvor bilen taber mest værdi og derfor er det en oplagt mulighed at købe en bil , som er mere end 4 år gammel. Her har bilen tabt meget værdi i kroner og øre, men der er fortsat mange gode kilometer i en bil på 4 år.

Find ud af hvad der er vigtigt når du køber brugt bil

Når du skal på jagt efter en ny bil er det altid en god idé at afklare hvilket behov du har. Har du en lille familie, eller er single, kan det være tilrådeligt at købe en lille bil som har en god benzinøkonomi. Det kan spare dig mange penge i det lange løb at bruge flere penge på en benzinøkonomisk bil. Er du derimod en større familie med et eller flere dyr, så kan det være du skal kigge efter en brugt stationcar så du kan have både børnene og hunden med uden at alle skal føle sig klemt. Et godt sted at gå på jagt efter en ny bil er her: http://www.bilforum-herning.dk/brugte-biler.