Blog

Tagrenovering – en billig måde at forlænge dit tags levetid

I syd- og Sønderjylland finder man mange ældre ejendomme. De er ikke alle i lige god stand, og hvis du har erhvervet dig en af disse boliger står du måske over for at skulle gennemføre en større tagrenovering. Det er en god måde at forlænge holdbarheden af dit tag på, og det koster en kun en brøkdel af, hvad prisen er for at få lagt et helt nyt tag. En tagrenovering kan være mange forskellige ting, afhængig af tagtype, tilstand og behov generelt.

God og billig tagrenovering

Det er vigtigt at vedligeholde sit tag og undertag samt tagrender og afløb hvis man vil holde sit hus i flot stand. Et faldefærdigt tag og tilstoppede tagrender holder ikke i længden og man risikerer råd og fugt i de underliggende konstruktioner. Det er derfor vigtigt at man rutinemæssigt går sit tag og tagrender efter for problemer. Klimaet her til lands er nemlig hårdt ved taget. Det danske klima er hårdt ved taget og opstår der revner, utætheder eller brud skal disse repareres hurtigst muligt da det ellers vil udvikle sig og ofte medføre store indendørs skader og skader på husets konstruktion.  Er der problemer med taget bør man derfor finde en håndværker, der kan udføre en grundig og god tagrenovering, der holder i længden. Det er vigtigt, at renovering af husets tag overlades til kompetente specialister, der ved, hvad de har med at gøre. Ellers kan det give en falsk tryghed, og usynlige problemer kan få lov at udvikle sig – alt imens man tror, at der er taget hånd om problemet.

Tagrenoveringens elementer

Hvis taget generelt er slidt og lettere nedbrudt kan en tagrensning og efterfølgende maling af taget med særlig maling være løsningen. Det forlænger levetiden og ser flot ud – hele huset får nyt liv. Det kan være, at enkelte tagsten skal udskiftes helt. Måske er det relevant med en afrensning for alger i forbindelse med tagrenoveringen. Det bedste tidspunkt til en algebehandling af taget er om foråret. Så får de ikke hele sommeren med alt det solskin til at vokse yderligere i. Måske undertaget trænger til en kærlig hånd, eller måske skal skader på vindskeder og skotrende udbedres. Det er også vigtigt at inddækning ved skorsten og eventuelle kviste er 100% i orden, så der ikke trænger fugt ind. Der findes mange forskellige typer af tag, der er udført i en lang række forskellige materialer, der kræver forskellig vedligeholdelse: Tegl, tagpap, eternit, beton eller måske et idyllisk stråtag? Sørg under alle omstændigheder for at have hånd i hanke med, om der opstår slitage i vind og vejr, der kræver opmærksomhed fra en specialist. Også tagrenderne er vigtige at holde i god stand. Hvis ikke vandet ledes væk på den rette måde kan husets mure få så meget fugt, at de tager skade. Et eftersyn af tagrenderne er derfor en vigtig del af tagrenoveringen. Almindelig oprensning kan man selv klare, men montering af nye tagrender skal man måske lade en håndværker tage sig af.